Ο Οργανισμός μας

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ (ΟΣΕΑ)

Ο Οργανισμός Συγκοινωνιών Επαρχίας Αμμοχώστου (ΟΣΕΑ) ιδρύθηκε το 2009. Έχει υπογράψει Σύμβαση Παραχώρησης Υπηρεσίας Δημόσιων Επιβατικών Μεταφορών με την αναθέτουσα Αρχή, το Τμήμα Οδικών Μεταφορών Κύπρου, με σκοπό την εκτέλεση δημόσιων επιβατικών μεταφορών με λεωφορεία. Ο ΟΣΕΑ εκτελεί όλα τα δρομολόγια εντός της ελεύθερης Επαρχίας Αμμοχώστου, συμπεριλαμβανομένων των κοινοτήτων Ξυλοφάγου, Ξυλοτύμπου και Ορμήδειας, καθώς επίσης δρομολόγια από την ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου προς την Λάρνακα και από την Λάρνακα προς την ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου.

Ιδρυτικά μέλη της εταιρείας ΟΣΕΑ, είναι φυσικά και νομικά πρόσωπα που δραστηριοποιούνται εδώ και χρόνια στο τομέα των Δημόσιων  Επιβατικών Μεταφορών στην Επαρχία Αμμοχώστου. Μεταξύ άλλων είναι η εταιρία ΠΕΑΛ Αμμοχώστου (Παραλιμνίου), η εταιρία ΕΜΑΝ Λεωφορεία (Αγίας Νάπας) και ιδιοκτήτες λεωφορείων στις κοινοτήτες Λιοπετρίου, Αυγόρου, Δασάκι Άχνας, Ξυλοφάγου, Ορμήδειας και Ξυλοτύμπου.

Στον ΟΣΕΑ απασχολούνται πέραν των 150 εργαζομένων (σταθμάρχες, ελεγκτές, δρομολογητές, γραφείς, οδηγοί, τηλεφωνητές κτλ). Καθώς εξελίσσεται το νέο σύστημα δημοσίων μεταφορών, ο αριθμός αυτός προβλέπεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο, καθιστώντας τον Οργανισμό ως ένα δυναμικό οικονομικό κύτταρο στην Ελεύθερη Περιοχή Αμμοχώστου.

Ο ΟΣΕΑ έχει ήδη ξεκινήσει την πλήρη ανανέωση του στόλου του με καινούργια υπερσύγχρονα λεωφορεία τα οποία είναι προσβάσιμα σε άτομα με αναπηρίες και φιλικά προς το περιβάλλον, προσφέροντας στο επιβατικό κοινό υψηλής ποιότητας υπηρεσίες που συμπεριλαμβάνουν: δωρεάν σύνδεση με Wi-Fi στο διαδίκτυο, θύρες φόρτισης USB, σύστημα πολυμέσων και πληροφοριών με οθόνες 15”, σύστημα προστασίας πεζών και ποδηλατών, Τηλεόραση Κλειστού Κυκλώματος (CCTV) που παρακολουθεί την καμπίνα επιβατών και σχάρες για μεταφορά ποδηλάτων.

Στην γενικότερη προσπάθεια του ΟΣΕΑ για την εμπέδωση και την επιτυχία του νέου θεσμού Δημοσίων Μεταφορών, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στην συνεχή αναβάθμιση της προσφερόμενης υπηρεσίας με πρωταρχικό στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών μας.

Ο ΟΣΕΑ, από την πρώτη μέρα έναρξης του νέου θεσμού Δημοσίων Μεταφορών στις 5  Ιουλίου 2010, έχοντας την ευθύνη ως ανάδοχος εταιρεία, συμμεριζόμενος το όραμα για μία νέα αντίληψη στις Δημόσιες Μεταφορές και κατανοώντας τα κοινωνικά οφέλη που θα προσφέρει η επιτυχία του θεσμόυ, έχει θέσει ως πρωταρχικό στόχο του την απόλυτη επιτυχία του θεσμού. Η σωστή και άμεση εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού είναι ένα από τα  σημαντικότερα κεφάλαια που απασχολεί και θέτει πάντα σε υψηλή προτεραιότητα ο ΟΣΕΑ.

Στις άμεσες προτεραιότητες του ΟΣΕΑ είναι:

*  η αύξηση του αριθμού των ατόμων που μετακινούνται με λεωφορεία και η εγκαθίδρυση του λεωφορείου ως το πλέον αξιόπιστο και ασφαλές μέσο μαζικής μεταφοράς,

*  η πλήρης αφοσίωση στην καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση και πληροφόρηση όλων των επιβατών, με ιδιαίτερη φροντίδα στα άτομα με ειδικές ανάγκες και κινητικές δυσκολίες,

*  η κάλυψη με τακτικές γραμμές όλης της περιοχής της Ελεύθερης Επαρχίας  Αμμόχωστου και των κοινοτήτων Ξυλοφάγου, Ορμήδειας και Ξυλότυμπου και η επέκταση των ωραρίων των διαδρομών, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες,

*  η έμπρακτη προστασία του περιβάλλοντος και η σταδιακή απάμβλυνση του κυκλοφοριακού προβλήματος.

Με το νέο αυτό σύστημα στον τομέα των Δημοσίων Μεταφορών, το επιβατικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει τα σύγχρονα λεωφορεία του οργανισμού για την ασφαλή διακίνηση του. Θα μπορεί να απολαύσει μια άνετη διαδρομή συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην αποσυμφόρηση της τροχαίας κίνησης και στην μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για την προστασια του φυσικού περιβάλλοντος. Το σημαντικότερο όμως είναι πως το επιβατικό κοινό, θα έχει την ευκαιρία να διακινηθεί οικονομικα, μειώνοντας έτσι τα έξοδα διακινήσεων στον οικογενειακό προϋπολογισμό.

elGreek