Νέα / Ανακοινώσεις

Η ΝΕΑ ΔΕΚΑΕΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΟΣΕΑ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ

Επ’ ευκαιρίας της έναρξης της νέας δεκαετής σύμβασης του ΟΣΕΑ με το κράτος, η οποία ξεκίνησε την 1η Νοεμβρίου 2021 και διαρκεί μέχρι το 2031, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε όλους θερμά για την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλα αυτά τα χρόνια! 

Κάτω από αντίξοες συνθήκες, με την συνεχή προσπάθεια του προσωπικού και των μέτοχων / διευθυντών του ΟΣΕΑ, στόχος μας ήταν από την αρχή να προσφέρουμε στο επιβατικό κοινό της Επαρχίας μας, αλλά και στους χιλιάδες τουρίστες που επισκέπτονται την περιοχη μας κάθε χρόνο, ένα ποιοτικά αναβαθμισμένο, σύγχρονο και αποτελεσματικό σύστημα δημοσίων επιβατικών μεταφορών. 

Μερικά από τα βασικά στοιχεία της νέας σύμβασης που προσβλέπουν στην καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού μας είναι: 1) η ανανέωση του στόλου μας με καίνουργια σύγχρονα λεωφορεία με Wi-Fi, πρόσβαση σε USB για φόρτιση ηλεκτρονικών συσκευών, σχάρες για ποδήλατα και ράμπες αναπηρικών αμαξιδίων, 2) η αύξηση χιλιομέτρων, δρομολογίων και διαδρομών και 3) η βελτιωμένη ηλεκτρονική πληροφόρηση σε ακριβή χρόνο για την άφιξη του λεωφορείου. 

Όσο αφορά την ανανέωση του στόλου μας, έχουν ήδη αφιχθείτα πρώτα 31 λεωφορεία. Πρόκειται για μεγάλα λεωφορεία (20 χαμηλοδάπεδα 11 περιφερειακά). Μέχρι το 2023 αναμένεται να παραλειφθεί και η δεύτερη παραγγελία λεωφορείων η οποία αφορά την περεταίρω ανανέωση στόλου μας με ακόμα 21 λεωφορεία (12 χαμηλοδάπεδα και 9 περιφερειακά). Η επιλογή των καινούργιων λεωφορείων έγινε με βασικό γνώμονα την ασφάλεια των εργαζόμενων και των επιβατών μας! 

Η αύξηση χιλιομέτρων που προβλέπει η νέα σύμβαση, θα εχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του αριθμού αλλά και της συχνότητας των δρομολογίων που εκτελούμε εντός του τομέα ευθύνης μας που είναι η Ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου και οι κοινότητες Ξυλοφάγου, Ορμήδεια και Ξυλοτύμπου. Θετικά θα επηρεαστούν και τα δρομολόγια που εκτελούμε από / προς την πόλη της Λάρνακας. Τα νέα μας δρομολόγια, τα οποία έχουν ήδη τεθεί σε λειτουργία, θα είναι αυξημένα κατά 20% σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. 

Με την εφαρμογή της νέας σύμβασης, θα εισαχθούν και νέες μέθοδοι πληροφόρησης του επιβατικού κοινού σε ακριβή χρόνο, με ηλεκτρονικές οθόνες σε έξυπνες στάσεις λεωφορείων, καθώς επίσης και μέσω της νέας ιστοσελίδας του ΟΣΕΑ που έχει μόλις δημιουργηθεί. Η δημιουργία επίσης μίας εφαρμογής για κινητά, αλλά και η περεταίρω συνεργασία του Οργανισμού μας με υφιστάμενες πλατφόρμες, όπως η “Cyprus Bus” της Motion, θα βοηθήσουν περεταίρω στην καλύτερη δυνατή έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των επιβατών μας.   

Για άλλη μια φορά σας ευχαριστούμε και για την συνεχή στήριξη σας απο το 2010 αφότου και ιδρύθηκε ο Οργανισμός μας και σας υποσχόμαστε πως στόχος μας θα συνεχίσει να είναι η συνεχής εξέλιξη μας και η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση σας! 

Μαζί συνεχίζουμε…

elGreek