Νέα / Ανακοινώσεις

  • Homepage
  • Άρθρα
  • ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΑ 31 ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΟΣΕΑ

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΑ 31 ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΟΣΕΑ

Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε πως από σήμερα 23/03/2022, έχουν αρχίσει να εκτελούν τα πρώτα τους δρομολόγια τα 31 καινούργια λεωφορεία του ΟΣΕΑ!

Η σταδιακή ανανέωση του στόλου μας, η οποία ήταν προγραμματισμένη να γίνει μεταξύ του 2010-2020, αλλά καθυστέρησε λόγω της οικονομικής κρίσης του 2013, είναι πλέον γεγονός

Αυτό χαροποιεί ιδιαίτερα όλους μας στον ΟΣΕΑ, αφού μας δίνει την ευκαιρία να υλοποιήσουμε έναν ακόμα από τους βασικούς στόχους που είχαμε θέσει από την έναρξη της λειτουργίας μας το 2010, ο όποιος είναι να προσφέρουμε στην Επαρχία μας τις βελτιωμένες υπηρεσίες δημοσίων επιβατικών μεταφορών με λεωφορεία που πραγματικά της αξίζουν!

Τα 31 καινούργια λεωφορεία του ΟΣΕΑ, με αμάξωμα IRIZAR (Ισπανίας) και κινητήρα MERCEDES (Γερμανίας), θα είναι το νέο στολίδι στους δρόμους της Ελεύθερης Επαρχίας Αμμοχώστου! Πρόκειται για μεγάλα λεωφορεία, μήκους 12 μέτρων, με μία φαρδιά κεντρική πόρτα. Τα 20 είναι χαμηλοδάπεδα (τύπου Irizar i3) και τα 11 είναι περιφερειακά (τύπου Irizar i4). Είναι εξοπλισμένα με πλατφόρμα Masats K7 μοντέλου PRM και διαθέτουν 51 θέσεις. Επίσης, είναι προσβάσιμα σε Άτομα με Αναπηρίες, με χώρο για αναπηρικό αμαξίδιο και 2 θέσεις PRM για να εγγυώνται προσβασιμότητα και ρευστή κίνηση για όλους τους επιβάτες.

Οι άνετοι εσωτερικοί χώροι και των δύο μοντέλων είναι επαρκώς φωτισμένοι και διαθέτουν εξατομικευμένα συστήματα κλιματισμού υψηλής απόδοσης, ώστε οι επιβάτες και οι οδηγοί να έχουν μια ευχάριστη ταξιδιωτική εμπειρία.

Τα λεωφορεία διαθέτουν ζώνες ασφαλείας οσφυϊκής ρύθμισης σε όλα τα καθίσματα για τη βελτίωση της ασφάλειας των επιβατών και Προηγμένα Συστήματα Υποστήριξης Οδηγού (ADAS), προστασία πεζών και ποδηλατών, καθώς και Τηλεόραση Κλειστού Κυκλώματος (CCTV) που παρακολουθεί την καμπίνα επιβατών.

Περιλαμβάνουν επίσης σύστημα πολυμέσων και πληροφοριών με οθόνες 15”, δωρεάν Wi-Fi και θύρες φόρτισης USB. Μια άλλη εξαιρετική πτυχή αυτών των λεωφορείων είναι ότι έχουν σχάρες για την μεταφορά ποδηλάτων.

Η προσαρμοστικότητα και η ευελιξία αυτών των οχημάτων προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων για άνεση, ασφάλεια, αποτελεσματικότητα και συνδεσιμότητα.

Μέχρι το 2023, αναμένεται να παραλειφθεί και η δεύτερη παραγγελία λεωφορείων η οποία αφορά την περεταίρω ανανέωση του στόλου του ΟΣΕΑ με ακόμα 21 λεωφορεία (12 χαμηλοδάπεδα και 9 περιφερειακά). 

Η επιλογή των καινούργιων λεωφορείων έγινε με βασικό γνώμονα την ασφάλεια των εργαζόμενων και των επιβατών μας!

Μαζί συνεχίζουμε…

elGreek