Λεπτομέρειες Είδησης
ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΣΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΑΠΟ 10/05/2021
Monday, May 10, 2021
 

Από την Δευτέρα 10/05/2021, με διάταγμα του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, τα λεωφορεία μας θα μεταφέρουν επιβάτες ίσο με το 100% της χωρητικότητας τους.

Η χρήση προστατευτικής μάσκας προσώπου από τους εργαζόμενους και επιβάτες (ανεξαρτήτου ηλικίας) θα είναι υποχρεωτική! Δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στα λεωφορεία σε επιβάτες που δεν θα φοράνε μάσκα προσώπου!

Οι επιβάτες θα πρέπει πάντα να χρησιμοποιούν το υγρό αντισηπτικό χεριών, που είναι διαθέσιμο σε όλα τα λεωφορεία μας, για να καθαρίσουν τα χέρια τους όταν επιβιβάζονται στο λεωφορείο.

Οι επιβάτες προτρέπονται, εφόσον υπάρχει η δυνατότητα, να διατηρούν την προτεινόμενη απόσταση ασφαλείας μεταξύ των άλλων συνεπιβατών τους και των οδηγών, στις στάσεις λεωφορείων, όταν επιβιβάζονται στο λεωφορείο, καθ’ όλη την διάρκεια της διαδρομής και όταν κατεβαίνουν από το λεωφορείο.

Όπου σε λεωφορείο δεν υπάρχει κουβούκλιο του οδηγού και προστατευτική μεμβράνη που να τον διαχωρίζει από την είσοδο των επιβατών, οι θέσεις πίσω από τον οδηγό καθώς και η πρώτη θέση αριστερά (θέση ξεναγού - όπου υπάρχει) πρέπει να παραμένουν κενές.

Τα λεωφορεία θα καθαρίζονται και θα απολυμαίνονται συχνά, οπωσδήποτε πριν την έναρξη της υπηρεσίας και κατά την διάρκεια της ημέρας. Ο καθαρισμός / απολύμανση θα γίνεται τουλάχιστον κάθε τέσσερα δρομολόγια και, όπου είναι εφικτό, ο καθαρισμός / απολύμανση θα γίνεται στο τέλος κάθε δρομολογίου. Ο καθαρισμός / απολύμανση θα γίνεται με προσοχή, ιδιαίτερα στις επιφάνειες που αγγίζονται συχνά όπως χερούλια, χειρολαβές, μεταλλικές επιφάνειες, ζώνες ασφαλείας, ράγες, κλπ, με χρήση απολυμαντικών και υλικών που συστήνονται από το Υπουργείο Υγείας.

Σε κάθε στάση του λεωφορείου, στο τέλος κάθε δρομολογίου και σε κάθε διάλειμμα, οι πόρτες του λεωφορείου θα παραμένουν ανοικτές, καθώς και τα παράθυρα και πάνελ φεγγίτη αν υπάρχουν.

Τα λεωφορεία που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά μαθητών, πέραν των γενικών κατευθυντήριων οδηγιών για τον καθαρισμό και απολύμανση των λεωφορείων που αναφέρονται πιο πάνω, θα απολυμαίνονται πριν και μετά τη μεταφορά των μαθητών.

Συστήνεται όπως οι μαθητές, κάθονται καθημερινά σε προκαθορισμένη θέση, όπου αυτό είναι εφικτό.

Συστήνεται επίσης, μαθητές που ανήκουν στο ίδιο τμήμα ή είναι αδέλφια να κάθονται σε διπλανές θέσεις.

Στα λεωφορεία δεν θα χρησιμοποιούνται κλιματιστικά συστήματα με ανακύκλωση αέρα και θα γίνεται χρήση παραθύρων και πάνελ φεγγίτη (ανοικτά) όπου υπάρχουν.

Παρακαλούμε στις κρίσιμες αυτές στιγμές όπως δείξετε την απαραίτητη κατανόηση και σεβασμό τόσο στις Κυβερνητικές αποφάσεις όσο και στις οδηγίες των οδηγών μας.


Γενικές ΠληροφορίεςΔιοικητικό ΣυμβούλιοΚώδικας Υποχρ. / Δεοντολογίας
Φόρμα ΕπικοινωνίαςΦόρμα Εισηγήσεων / ΠαραπόνωνΦόρμα Αίτησης Εργοδότησης