ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ  ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ (ΟΣΕΑ)
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ (ΟΣΕΑ)

Ο Οργανισμός Συγκοινωνιών Επαρχίας Αμμοχώστου (ΟΣΕΑ) ιδρύθηκε το 2009. Έχει υπογράψει Σύμβαση Παραχώρησης Υπηρεσίας Δημόσιων Επιβατικών Μεταφορών με την αναθέτουσα Αρχή, το Τμήμα Οδικών Μεταφορών Κύπρου, με σκοπό την εκτέλεση δημόσιων επιβατικών μεταφορών με λεωφορεία.

Ιδρυτικά μέλη της εταιρείας ΟΣΕΑ, είναι φυσικά και νομικά πρόσωπα που δραστηριοποιούνται εδώ και χρόνια στο τομέα των Δημόσιων  Επιβατικών Μεταφορών στην Επαρχία Αμμοχώστου. Μεταξύ άλλων είναι η εταιρία ΠΕΑΛ Αμμοχώστου (Παραλιμνίου), η εταιρία ΕΜΑΝ Λεωφορεία (Αγίας Νάπας) και ιδιοκτήτες λεωφορείων στις κοινοτήτες Λιοπετρίου, Αυγόρου, Δάσους Άχνας, Ξυλοφάγου, Ορμήδειας και Ξυλοτύμπου.

Στον ΟΣΕΑ σήμερα απασχολούνται γύρω στα 140 άτομα (σταθμάρχες, ελεγκτές, δρομολογητές, γραφείς, οδηγοί, τηλεφωνητές κτλ). Καθώς εξελίσσεται το νέο σύστημα δημοσίων μεταφορών, ο αριθμός αυτός προβλέπεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο, καθιστώντας τον Οργανισμό ως ένα δυναμικό οικονομικό κύτταρο στην Ελεύθερη Περιοχή Αμμοχώστου.

Ο ΟΣΕΑ προτίθεται επίσης να προχωρήσει στην εγκατάσταση  ολοκληρωμένων συστημάτων διαχείρισης στόλου, μηχανών έκδοσης και ακύρωσης εισιτηρίων, σύγχρονου συστήματος τηλεματικής και έξυπνων στάσεων για την καλύτερη πληροφόρηση του επιβατικού κοινού.

Στην γενικότερη προσπάθεια του ΟΣΕΑ για την εμπέδωση και την επιτυχία του νέου θεσμού Δημοσίων Μεταφορών, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στην συνεχή αναβάθμιση της προσφερόμενης υπηρεσίας με πρωταρχικό στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών μας.

Ο ΟΣΕΑ, από την πρώτη μέρα έναρξης του νέου θεσμού Δημοσίων Μεταφορών στις 5  Ιουλίου 2010, έχοντας την ευθύνη ως ανάδοχος εταιρεία, συμμεριζόμενος το όραμα για μία νέα αντίληψη στις Δημόσιες Μεταφορές και κατανοώντας τα κοινωνικά οφέλη που θα προσφέρει η επιτυχία του θεσμόυ, έχει θέσει ως πρωταρχικό στόχο του την απόλυτη επιτυχία του θεσμού. 

Η σωστή και άμεση εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού είναι ένα από τα  σημαντικότερα κεφάλαια που απασχολεί και θέτει πάντα σε υψηλή προτεραιότητα ο ΟΣΕΑ. Στόχος μας είναι η εποικοδόμηση της εμπιστοσύνης και της αξιοπιστίας του επιβατικού μας κοινού.

 

Στις άμεσες προτεραιότητες του ΟΣΕΑ είναι επίσης:

  • Η αύξηση του αριθμό των ατόμων που μετακινούνται με λεωφορεία και η εγκαθίδρυση του λεωφορείου ως του πλέον αξιόπιστου και ασφαλούς μέσου μαζικής μεταφοράς.
  • Η πλήρης αφοσίωση στην εξυπηρέτηση και πληροφόρηση όλων των επιβατών, με ιδιαίτερη φροντίδα στα άτομα με ειδικές ανάγκες και κινητικές δυσκολίες.
  • Η κάλυψη με τακτικές γραμμές όλης της περιοχής της Ελεύθερης Επαρχίας  Αμμόχωστου και των κοινοτήτων Ξυλοφάγου, Ορμήδειας και Ξυλότυμπου, καθώς και η επέκταση (όπου απαιτείται) των ωραρίων των διαδρομών, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
  • Η έμπρακτη προστασία του περιβάλλοντος και η σταδιακή απάμβλυνση του κυκλοφοριακού προβλήματος
     

Με το νέο αυτό σύστημα στον τομέα των Δημοσίων Μεταφορών, το επιβατικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει τα σύγχρονα λεωφορεία του οργανισμού για την ασφαλή διακίνηση του. Θα μπορεί να απολαύσει μια άνετη διαδρομή συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην αποσυμφόρηση της τροχαίας κίνησης και στην μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για την προστασια του φυσικού περιβάλλοντος. Το σημαντικότερο όμως είναι πως το επιβατικό κοινό, θα έχει την ευκαιρία να διακινηθεί οικονομικα, μειώνοντας έτσι τα έξοδα διακινήσεων στον οικογενειακό προϋπολογισμό.

 

Λίστα επικοινωνίας
Γενικές ΠληροφορίεςΔιοικητικό ΣυμβούλιοΚώδικας Υποχρ. / Δεοντολογίας
Φόρμα ΕπικοινωνίαςΦόρμα Εισηγήσεων / ΠαραπόνωνΦόρμα Αίτησης Εργοδότησης